Načúvacie prístroje pre deti

Deti vnímajú hlasy svojich rodičov ešte pred narodením. Všetky zvuky, ktoré počujú, ich potom spájajú s okolitým svetom a pomáhajú im rozvíjať rečové schopnosti a vzťahy s inými ľuďmi.

Akékoľvek podozrenie na problémy dieťaťa so sluchom si vyžaduje rýchlu návštevu lekára a odborníka. Našťastie, dnešná technológia dokáže do značnej miery hendikep detí s poruchou sluchu kompenzovať a umožniť im rovnaké možnosti rozvoja a plnohodnotného vzdelávania ako zdravým deťom.

Ako rodičia máte určite veľa otázok. Obráťte sa na nás. Švajčiarska značka Phonak vyvíja detské načúvacie prístroje už viac ako 50 rokov. Naši audioprotetickí poradcovia vám ukážu možné riešenia a vaše dieťa zažije nové zvukové podnety zo sveta okolo seba.

Lepšie porozumenie medzi matkou a dcérou, ktorá používa detské načúvacie prístroje Phonak Sky

Dobré komunikačné zručnosti a ovládanie reči sú spojené s lepšou emocionálnou pohodou.

Deti s nimi budú môcť lepšie budovať ďalšie zručnosti:

  • zručnosť sebaprijatia
  • lásku k učeniu
  • pozitívne sociálne zručnosti
  • schopnosť rozvíjať a udržiavať vzťahy
  • rozlišovať medzi dobrom a zlom
Rodina s deťmi používajúcimi detské načúvacie prístroje Phonak Sky

Phonak Sky

Rad produktov Sky ponúka načúvacie prístroje pre deti už od narodenia.

Dizajn, ktorý odolá detskej hre a zvedavosti.

  • Pre menšie deti sú najvhodnejšie závesné načúvacie prístroje. Tie z radu Sky ponúkajú špeciálny dizajn háčika (za ucho) s krytom batérie, ktorý odolá aj tej najväčšej detskej zvedavosti.
  • Prístroje sú odolné voči vode a prachu.
  • Majú LED diódy na signalizáciu slabej batérie.

Svet Phonak Sky je plný farieb a deti ich milujú.

S modelmi Sky ponúkame širokú škálu farieb tela načúvacieho prístroja a háčika. Deti ich môžu rôzne kombinovať a vyjadriť tak svoju osobnosť. O to väčšia je pravdepodobnosť, že ich budú používať s radosťou.

Chválim profesionálny prístup audioprotetického poradcu zo spoločnosti Akustik plus (pobočka Bratislava). Telefonicky mi poskytol veľmi podrobné a zrozumiteľné informácie o nových možnostiach načúvacích prístrojov pre deti, s ich výhodami a nevýhodami, takisto aj možnosťami ich dofinancovania či už zo sociálnej alebo zdravotnej poisťovne.

Elena K. (Zdroj: recenzie z Google)

Phonak Audéo

Priority detí sa môžu zmeniť už v období pred pubertou. Vtedy je pre ne dôležitejšie toľko nevynikať, byť ako všetci ostatní. Pre tieto prípady sú vhodné diskrétnejšie závesné načúvacie prístroje s reproduktorom vo zvukovode (RIC) z rodiny produktov Audéo.

Načúvacie prístroje Phonak Audéo ponúkajú diskrétnosť.

Aktívnemu životu plnému športu a pohybu nestojí nič v ceste. Vo verzii Audéo Life sú načúvacie prístroje odolné voči vode a potu.

Načúvacie prístroje Audéo sú vhodné pre deti už od 8 rokov.

Technológia SmartSpeech™ je zameraná na porozumenie

Viac ako 90 % detí je vystavených hluku na základných školách, ktoré sú jedným z najnáročnejších prostredí na počúvanie.

Preto rodiny produktov Sky a Audéo L-R ponúkajú technológiu SmartSpeech™ zameranú na porozumenie v hluku. Deti môžu komunikovať so svojimi rovesníkmi a učiť sa aj v akusticky náročnom prostredí.

Dievča používajúce načúvacie prístroje Phonak Sky v školskej triede
Dievča, ktoré používa aplikáciu myPhonak Junior

Aplikácia myPhonak Junior pomáha rodičom a deťom

Načúvacie prístroje z modelových radov Sky aj Audéo možno pripojiť k aplikácii myPhonak Junior.
Prostredníctvom nej môžu rodičia v reálnom čase sledovať používanie načúvacích prístrojov svojho dieťaťa.

Dospievajúci školáci môžu prostredníctvom aplikácie prevziať zodpovednosť za svoj sluch.

Od veku 11 rokov (v závislosti od úrovne samostatnosti dieťaťa) je možné, aby si sami upravovali nastavenia načúvacieho prístroja podľa aktuálnej posluchovej situácie, najmä v akusticky náročnom prostredí.

Chlapec používa u načúvacích prístrojov technológiu Bluetooth na hranie videohier

Univerzálna konektivita Bluetooth® umožňuje pripojenie k širokej škále zariadení, ako sú televízory, smartfónytablety.

Z načúvacích prístrojov sa stanú slúchadlá umožňujúce skvelé zvukové a audiovizuálne zážitky bez rušenia okolia.

Konektivita načúvacích prístrojov
zlepšuje ich rozsah a používanie

Načúvacie prístroje môžu do veľkej miery obnoviť sluch na krátku vzdialenosť. Kompenzačné schopnosti načúvacích prístrojov však klesajú, ak sú od zdroja zvuku vzdialené viac jednotiek metrov.

Práve na väčšie vzdialenosti a v náročných posluchových situáciách pomáha technológia Roger spoločnosti Phonak. S ňou sú užívatelia schopní o 61 % viac porozumieť reči v hluku a na diaľku než užívatelia, ktorí využívajú iba samotné načúvacie prístroje.

Mikrofóny a prijímače Roger môžu v školách a iných vzdelávacích inštitúciách vytvoriť prostredie, v ktorom každý počuje jasne a zrozumiteľne. Zabezpečte, aby vaše dieťa malo rovnaké možnosti vzdelávania ako jeho zdraví rovesníci. Dajte jeho škole vedieť o technológii Roger a o tom, že jej nákup môže byť hradený z grantu.

Táto technológia má zmysel aj v domácom prostredí. Podľa štúdie spoločnosti Phonak používanie mikrofónu Roger doma umožňuje deťom prístup k ďalším 5 300 slovám denne v porovnaní s používaním iba načúvacích prístrojov.

 

Príslušenstvo pre načúvacie prístroje

Roger Touchscreen Mic

Roger Touchscreen Mic

Často sa používa v školskom prostredí. Vysiela hlas učiteľa priamo do načúvacieho prístroja. Po umiestnení na stôl, umožňuje deťom lepšie porozumieť ich rovesníkom a zúčastňovať sa na vyučovaní.

Roger Clip-On Mic

Roger Clip-On Mic

Určený na rozhovory medzi štyrmi očami, napríklad doma, na detských ihriskách alebo pri tlačení kočíka. Možno ho ľahko pripnúť na oblečenie alebo nosiť na krku rodiča a opatrovateľa.

Roger On

Roger On

Všestranný mikrofón na každodenné použitie. Poskytuje stereofónny zvuk a rozpoznáva smer, odkiaľ zvuky prichádzajú. Možno ho použiť aj ako náhlavnú súpravu na online hovory. Ideálne pre tínedžerov v čase sociálnych interakcií alebo mimoškolských aktivít.

Prečo si vybrať Akustik plus?

Termín stretnutia do 14 dní

Možnosť príspevku od zdravotnej poisťovne

Konzultácie so skúseným audioprotetickým poradcom

Rezervujte si skúšobné stretnutie

    gdpr