Ako vybrať načúvacie prístroje

7 z 10 ľudí používajúcich načúvacie prístroje tvrdí, že s riešením svojich problémov so sluchom čakali príliš dlho. Už len to, že čítate tieto riadky, znamená, že ste k tomu blízko.

Riešením pre väčšinu ľudí s trvalými sluchovými ťažkosťami sú načúvacie prístroje. Ich výber je však zložitá záležitosť. Pre laika je ťažké až nemožné vybrať si tie správne.

Práve na to sú tu naši audio-protetickí poradcovia, ktorí vám pomôžu v pobočkách až v 5 slovenských mestách. Môžete prísť sami alebo so svojimi blízkymi ako podporou. Trpezlivo vám odpovieme na otázky, spoznáme vaše ťažkosti, navrhneme vhodné riešenia a vo väčšine prípadov si budete môcť načúvacie prístroje hneď vyskúšať.

ŠVAJČIARSKA TECHNOLÓGIA PHONAK

Načúvacie prístroje značky Phonak sú vyvinuté vo Švajčiarsku. Spĺňajú najvyššie štandardy kvality a umožňujú vám slobodne komunikovať a žiť naplno.

Typy načúvacích prístrojov

Existuje mnoho typov načúvacích prístrojov. Podľa veku ich nositeľov možno čiastočne definovať načúvacie prístroje pre deti. Podľa konkrétnych sluchových ťažkostí, ktoré riešia, ich potom rozdeľujeme na tie, ktoré súvisia s tinnitom alebo jednostrannou stratou sluchu.

Najbežnejšie je rozdelenie načúvacích prístrojov podľa ich tvaru a umiestnenia. Vhodnosť jednotlivých typov pre konkrétneho klienta závisí od viacerých faktorov. Nižšie sú uvedené tie najpodstatnejšie.

Načúvacie prístroje za uchom (BTE) používajú ľudia s miernou až ťažkou stratou sluchu. Sú tiež jednoznačnou voľbou pre ľudí s obmedzenou obratnosťou prstov.

Naopak, načúvacie prístroje RIC si vyžadujú štandardnú motoriku prstov, aby sa reproduktor ľahko umiestnil do zvukovodu. Práve jeho umiestnenie ponúka používateľom najčistejší zvuk zo všetkých načúvacích prístrojov. Pre tento fakt a pre ich menšie rozmery v porovnaní s BTE sú najobľúbenejšou voľbou pre ľudí s aktívnym životným štýlom a nanajvýš stredne ťažkou stratou sluchu.

Typ zvukovodových načúvacích prístrojov do ucha (ITE) uprednostňujú skôr ľudia s nižšou stratou sluchu, ktorí potrebujú len čiastočnú pomoc slúchadla.

 

Načúvacie prístroje Phonak

Podrobnejšie charakteristiky jednotlivých typov načúvacích prístrojov – vrátane rodín výrobkov, ktoré ich zastupujú – si môžete pozrieť v ich detailoch na ďalších stránkach sekcie Ako si vybrať:

 

Ak sa s načúvacími prístrojmi stretávate prvýkrát, najdôležitejšie je zamyslieť sa nad tým, v akých situáciách vám majú pomôcť. Na základe toho by ste si potom mali vybrať správny výkonnostný rad.

Výkonnostné rady načúvacích prístrojov

Načúvacie prístroje značky Phonak sú rozdelené do 4 výkonnostných úrovní:

  • 30 (primárne na použitie v tichom prostredí)
  • 50 (doma + v spoločnosti s priateľmi)
  • 70 (pre aktívny život v pohybe)
  • 90 (najvyššia úroveň pre plne aktívny život)

Výber načúvacieho prístroja je dôležité prispôsobiť životným situáciám, ktoré chcete prežívať.
Nie nevyhnutne na základe tých, s ktorými sa stretávate v súčasnosti. Možno zostávate príliš často doma, pretože rozhovory v hlučnom prostredí vás unavujú. Teraz to môžete zmeniť. Riešenie spoločnosti Phonak je tu na to, aby zlepšilo kvalitu vášho života.

Orientáciu v životných situáciách spojených s konkrétnou úrovňou výkonu vám uľahčí nasledujúci grafický prehľad. Pri jeho prezeraní sa zamyslite nad dvomi vecami:

 

V akých situáciách chcete lepšie rozumieť?

V ktorých situáciách potrebujete lepšie počuť?

 

Bez ohľadu na typ načúvacích prístrojov môžete ich výber prispôsobiť pomocou vyššie uvedených výkonnostných rozsahov. Tie sú rozhodujúce pri určovaní, aké funkcie majú konkrétne načúvacie prístroje a v akých posluchových situáciách vám môžu pomôcť.

Lepšie porozumenie v každej situácii

Načúvacie prístroje prinášajú podľa štúdie MarkeTrak IX ľuďom lepšiu schopnosť zapojiť sa do skupinových aktivít a majú pozitívny vplyv na vzťahy.

Ovládajte svoj sluch inteligentne pomocou aplikácie myPhonak

Dáta a štatistiky

  • Štatistika doby nosenia
  • Stav nabitia batérie (pri nabíjacích načúvacích prístrojoch)
  • Nastavenie telefónneho hovoru cez Bluetooth®
  • Health tracking ako smart hodinky

Diaľkové ovládanie

  • Nastavenie a ovládanie hlasitosti počutia
  • Výber programov pre definované posluchové situácie
  • Vytvorenie preferovaného nastavenia pre konkrétne posluchové situácie
  • Eliminácia hluku vďaka funkcii Zameranie na reč

 

Zobraziť viac informácií

Univerzálna konektivita Bluetooth® umožňuje pripojenie k širokej škále zariadení, ako sú televízory, smartfóny a tablety.

Z načúvacích prístrojov sa stanú slúchadlá umožňujúce skvelé zvukové audiovizuálne zážitky bez rušenia okolia.

Príslušenstvo pre načúvacie prístroje

Roger On

Roger On

Roger On je mikrofón určený na počúvanie rozhovorov v hlučnom prostredí a na väčšie vzdialenosti. Poskytuje stereofónny zvuk a rozpoznáva smer, odkiaľ zvuky prichádzajú. Možno ho použiť aj ako náhlavnú súpravu na online hovory.

PartnerMic

PartnerMic

Phonak PartnerMic je mikrofón, ktorý pri rozhovore v hlučnom prostredí nasadíte partnerovi na golier.

Roger Select

Roger Select

Zachytáva zvuk z viacerých reproduktorov z rôznych smerov. Je vhodný najmä pre školy a vzdelávacie inštitúcie na použitie v prednáškových sálach a učebniach.

Prečo si vybrať Akustik plus?

Termín stretnutia do 14 dní

Možnosť príspevku od zdravotnej poisťovne

Konzultácie so skúseným audioprotetickým poradcom

Rezervujte si skúšobné stretnutie

    gdpr

    Ďakujeme za Vašu objednávku a gratulujeme Vám k výberu inteligentných načúvacích prístrojov značky Phonak.

    Keď bude Vaša zakázka na pobočke pripravená na výdaj, budeme Vás kontaktovať a dohodneme si s Vami čas stretnutia na vyzdvihnutie. Objednávku zaplatíte na mieste, môžete tak urobiť aj platobnou kartou.